Startpagina

zaterdag 13 september 2014

DIY: Houten kaars


Nu de herfst er weer aankomt, heb ik echt zin om 's avonds lekker op de bank te hangen. Kaarsjes aan, kacheltje aan en een heerlijke kop warme thee.. Vandaag ga ik jullie daarom laten zien hoe je deze mooie kaars kunt maken. Ik heb al eens eerder laten zien hoe je een kaars kunt maken. En dit is ongeveer hetzelfde principe.


Wat hebben we nodig?
- Een houten schaal (deze komt van de action)
- (oude) Kaarsen
- Lont
- Hittebestendige maatbeker 
- Satéprikkers 
- Lijm
- Schaar
- Etherische oliën optioneel
- Kleurstof optioneel


Lets get started! Als eerste gaan we de kaarsen smelten. Ik heb de kaarsen eerst gebroken, zodat ze sneller smelten. Dan kunnen ze de magnetron in totdat de kaarsen gesmolten zijn. Dit is afhankelijk van je kaarsen en magnetron en duurde bij mij ongeveer 10 à 15 minuten. Als je nog kleurstoffen of etherische oliën aan je kaars toe wil voegen, doe dit dan als het gesmolten is en roer het dan goed door je kaarsvet heen. 

Ik leg als eerste een knoopje in de lonten en deze lijm in aan de onderkant van de houten schaal. Zorg ervoor dat de lonten recht blijven. Dit doe ik door de lont tussen 2 satéprikkers vast te maken met behulp van plakband. Als kaarsvet gesmolten is, kun je het voorzichtig in de schaal gieten.
Pas op! Het kaarsvet en de schaal zijn heet, wees dus voorzichtig hiermee.Vervolgens heb ik gewacht tot het kaarsvet gestold was, toen heb ik de satéprikkers verwijderd. Daarna heb ik de lonten af geknipt en dan is dit het resultaat! En dit is waar de kaars nu bij staat. Ik vind het een leuk resultaat en vind het ook heerlijk om de kaarsen te branden nu het buiten weer wat kouder wordt. Nog één laatste tip, zorg ervoor dat je er bij bent als de kaars brand en laat de kaars niet helemaal opbranden. De buitenkant van de kaars is natuurlijk van hout, dus voor de zekerheid.. ;) 

Houden jullie ook zo van kaarsen in de herfst/ winter? En wat vinden jullie van deze kaars? 

Liefs,
Janice


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!