Startpagina

donderdag 11 september 2014

Voor je uitzet sparen? Wat een onzin...


Toen je een jaar of drie geleden ovenschalen kon sparen bij de plus, kwam mijn oma enthousiast naar mij toe. "Zal ik ze maar alvast gaan sparen voor je uitzet?": vroeg ze mij. "Ehhmm uitzet? Als ik uit huis ga vlieg ik wel een keer langs de Action of IKEA en dan heb ik mijn hele uitzet in no time bij elkaar!": was mijn reactie. Tja, daar waren mijn oma en moeder het niet met mij eens. En zo overtuigden ze mij ervan dat ik zo heel goedkoop en makkelijk mijn uitzet bij elkaar kon krijgen en dan ook nog eens met spullen van een goede kwaliteit! Uiteindelijk stemde ik met hun idee in en ongeveer een maand later had ik mijn "Pyrex Ovenschalen" in huis. Inmiddels zijn we héééél wat zegels verder en begint mijn uitzet een serieuze omvang te krijgen!


Ik wil jullie graag uitleggen waarom het heel handig kan zijn om te beginnen met sparen voor je uitzet. Ik heb de meeste dingen kado gekregen of gespaard bij de plus en zo heb ik voor erg weinig geld al een groot deel van een (kwalitatief goede) uitzet bij elkaar gespaard!


Het begon dus allemaal met deze ovenschalen! 

bron 

Volgens mij zijn we daarna deze "spiegelglau" glazen gaan sparen. 
Ik zeg wij omdat meestal de hele familie en kennissen meesparen. Mijn oma verteld ook elke keer net iets te hard aan de cassiere dat ze de zegels voor haar kleindochters spaart, in de hoop dat andere mensen in de rij haar ook de zegels geven. Hahah, ik zie haar daar ook zo staan. 

bron 
Deze pannen konden we ook een poosje sparen bij onze plus. Dit kon toen niet bij elk filiaal, volgens mij komt er nu een landelijke plus actie met pannen ;) 

bron 
Daarna hebben we voor de "Fontignac" messen gespaard. 

bron 

Ik heb ook inmiddels ook echte "ceramicore" pannen. Je kent ze misschien wel, die van Tell Sell. Deze heb ik gekregen! 

bron 

Handdoeken? Check!

bron 
En zelfs beddengoed heb ik van de plus.

bron 
En de laatste actie die de plus had, was bestek. Op mijn verjaardag had ik al een  mooie bestekset gekregen van mijn vader! Maar ik heb bij de plus toch ook nog het een en ander gehaald, zoals kaasmessen en steakmessen. Toen we het bestek ophaalden zagen we pas hoeveel het eigenlijk scheelde. Er kwam namelijk in beeld hoeveel het zou kosten zonder deze actie. We kwamen uit op €950,- en wij hebben uiteindelijk, naast heel wat koopzegelboekjes, maar €15,- bij hoeven te betalen. 

Zien jullie hoe snel dat eigenlijk gaat? Ik heb inmiddels alles netjes bij elkaar staan en schrok er eigenlijk gewoon van hoeveel ik al had. Zonder dat ik het eigenlijk door had hebben we al zoveel gespaard! Nou moet ik wel eerlijk toe geven dat het bedrag wat je bij moet betalen bij de plus wel steeds meer wordt. Eerst kreeg je de spullen gratis, maar nu moet je toch ook best al wel wat bij betalen. Wij sparen ook koopzegels naast de andere zegels en deze leveren we vaak in als we het bestek bijvoorbeeld op gaan halen. Dit scheelt ook weer heel wat geld. Natuurlijk wil ik jullie hiermee niet overhalen om boodschappen te doen bij de plus, want er zijn heel wat andere bedrijven waar je ook zulke dingen kunt sparen. De trekpleister, kruidvat, spar, coop en vast nog veel meer, hebben ook vaak acties waar je handdoeken, messen of borden kunt sparen! Houd je ogen gewoon eens open en misschien is er bij jou in de buurt ergens wel een interessante actie! 


Zijn jullie al bezig met het sparen van een uitzet? En wat hebben jullie allemaal al bij elkaar gespaard? 

Liefs,
Janice


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!