Startpagina

zaterdag 15 februari 2014

DIY: Kaarsen


Zelf kaarsen maken, leuk, makkelijk en uniek! Als cadeautje of voor je zelf. Zelf gebruik ik altijd  oud kaarsvet of haal ik (goedkope) kaarsen bij de action! Hier hebben ze namelijk ook goedkope geurkaarsen, wat ik zelf altijd wel erg lekker vind.
Benodigdheden:
- Kaarsen
- Lonten 
- Satéprikkers
- Lijm 
- Kopje, glas, klein wekpotje
- Maatbeker (van glas!)

Hieronder zie je een paar van de benodigdheden. De lontjes die ik gebruikt hebben hebben geen ijzeren voetjes, hierdoor was het iets moeilijker om ze op de juiste plek te krijgen. De vlam is hierdoor wel groter. 


Als eerste heb ik de potjes die ik wou gebruiken goed schoonmaakt. Ik heb ze laten weken in kokend water. Op deze manier kun je de etiketten er ook makkelijk afhalen. Ik heb de oude kaarsen een kwartiertje in de magnetron gezet, toen waren ze nog niet helemaal gesmolten. Het ligt er aan wat voor kaarsen je gebruikt en hoe groot de stukken kaars zijn natuurlijk! Ik zou om de 5/ 10 minuten even kijken en dan ook meteen even door roeren.


Omdat ik kaars lonten heb gebruikt zonder ijzeren voetje, heb ik een knoop gemaakt onder in de lont en deze vastgelijmd zodat de lont wel op de juiste plek blijft. Als je een lont gebruikt met ijzeren voetje, is het ook handig om er wat lijm onder te doen. Vervolgens heb ik sateprikkers gebruikt en deze om de lont heen gedaan, zodat deze recht bleef. Ik heb de sateprikkers met tape vastgemaakt, zodat de lont eerst ook niet meer verschuift! Hier zie je het kaarsvet, helemaal gesmolten. Beetje vies kleurtje...


Voorzichtig in het glazen potje gieten.\
Wachten tot het kaarsvet hard wordt! 
Dit ontstaat vaak bij het maken van kaarsen, wat je dan dus weer moet doen. Is een beetje kaarsvet smelten om de gaten op te vullen! Waar het precies aan ligt weet ik niet, ik denk aan wat voor kaars je gebruikt.
En dit is het eindresultaat. De glaasjes nog een beetje versiert en TADAAA...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!