Startpagina

dinsdag 26 augustus 2014

Back 2 school: Plannen


Gisteren liet ik jullie al zien hoe ik mijn schriften heb gepimpt. En vandaag ga ik jullie laten zien hoe ik altijd een planning maak en me er (meestal ;)) aan hou! 


Als eerste maak ik een lijstje met belangrijke data. Hierboven zie je een voorbeeld lijstje! Ik vind dit altijd erg handig, meestal kun je de data ook wel online vinden of heb je het al in je agenda gezet. Maar door er een lijstje van te maken heb ik heb ik het meteen overzichtelijk. 


Wat ik dan meestal ook meteen doe is een lijstje maken met de tentamenstof. Zo krijg je namelijk een duidelijk overzicht van wat je allemaal nog moet lezen/ leren of samenvatten. Als ik iets heb samengevat markeer ik dat dan ook niet alleen in mijn planning, maar ook hier! Wat voor mij ook erg goed werkt is om huiswerktijd in te plannen. Schrijf in je agenda, die je trouwens erg makkelijk zelf kunt maken, wanneer je naar school moet, wanneer je werkt, wanneer je gaat sporten en dus ook wanneer je huiswerk gaat maken! Nu is ook duidelijk te zien welke dagen je meer tijd hebt om met huiswerk bezig te gaan. Hierboven zie je twee manieren om zelf een agenda te kunnen maken. 


 
En hierboven zie je mijn planning. Als eerste bekijk ik welke opdrachten ik voor een bepaalde dag af moet hebben. En dan plan ik deze als eerste in. Handig is om in te schatten hoelang je met 1 opdracht bezig bent. Daarna vul ik dan de gaten op met het maken van samenvattingen, dat vind ik namelijk een erg fijne manier om te leren. Ook houd ik wat tijd over voor groepswerk/ opdrachten, omdat die altijd vrij last-minute komen ;) Wat ik altijd doe is arceren wat ik heb gedaan! Dat ziet er vrolijker uit en zo zie je in 1 oogopslag wat je gedaan al gedaan hebt! 


Tot slot, wees lief voor je zelf! Dit doe je door niet te veel van jezelf te vragen, daardoor wordt het namelijk moeilijk om je aan de planning te houden. En beloon jezelf ook af en toe, door pauze te nemen bijvoorbeeld! 

Hoe maken jullie een planning? En houden jullie je er altijd aan? 

Liefs,
Janice

2 opmerkingen:

  1. Wat ben je goed georganiseerd, je geeft handige tips!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Dat probeer ik altijd wel ja, anders wordt het een bende ;)

      Verwijderen

Wat lief dat je een reactie achterlaat!