Startpagina

dinsdag 18 maart 2014

DIY: Kalender


Bij mij in de familie zijn we allemaal een beetje vergeetachtig en erg vaak te laat... Daarom heb ik vandaag een DIY (Do It Yourself) waarin ik laat zien hoe je een grote kalender/ agenda kunt maken, waardoor je afspraken en andere dingen bijna niet meer kunt vergeten ;)Als eerste heb je een grote (foto) lijst nodig. 
De lijst die ik gebruik heb, is een soort oud reclame bord en er zit plastic voor in plaats van glas. Als je grote fotolijst hebt met glas ervoor, kan dit ook prima! 

As eerste heb ik een groot bruin papier gebruikt als achtergrond, omdat ik de grijze kleur van het bord zelf niet zo mooi vond. 

Vervolgens heb ik gekleurd papier in stroken van 7 cm breedte 'gehakt'. Je kunt dit ook doen met een Stanleymes om het goed recht te krijgen. Je kunt ook leuke post-it's gebruiken.


Even kijken of de stroken passen. 

Vervolgens heb ik de stroken 6 cm lang gemaakt. De stroken waren 30 cm en ik wou er 5 papiertjes van maken. Dus zodoende 6 cm in lengte. 

Daarna heb ik ook nog kleine papiertjes gemaakt. Deze heb ik 7 cm bij 3 cm gemaakt. 

Daarna heb ik de papiertjes weer uitgestald en heb ik de papiertjes vast geplakt.


Ik heb de dagen van de week eerst met pen opgeschreven.


Omdat ik het er niet mooi uit zag zien en de dagen niet zo duidelijk waren, ben ik er nog een keer overheen gegaan met een zwarte stift.

En vervolgens heb ik met een whiteboard stift, de dagen van de maand toegevoegd. En wanneer welke activiteiten zijn, die ik niet mag vergeten ;)En als april voorbij is, pak je een doekje en  veeg je alles van het bord af en kun je opnieuw beginnen met nummeren! 

Lots of Love,
Janice


7 opmerkingen:

Wat lief dat je een reactie achterlaat!