Startpagina

maandag 25 augustus 2014

Back 2 school: Schriften pimpen


Ik weet dat de meeste scholen al weer begonnen zijn.. Maar beter laat dan nooit, heb ik deze week voor jullie tips en DIY's om school een stuk leuker en makkelijker te maken! En ik begin met wat tips om je schriften te pimpen! Op de foto hierboven zie je de benodigdheden. Je hebt natuurlijk een schrift nodig, daarnaast wat kant, een spuitbus en (washi) tape. Hoe we het vervolgens gaan maken? Als eerste zorg je ervoor dat je het kant strak om het boek heen doet, daarna plak je dit goed af. Daarna spuit je met de verf over het kant heen. Laat het even een kwartiertje drogen en haal het kant er dan voorzichtig af. Ik heb aan de zijkant nog washi tape geplakt zodat de overgang netter lijkt! De tweede manier om je schrift te pimpen is door (een gedeelte) van het schrift zwart te maken. Ik heb hier acryl verf voor gebruikt. Ook heb ik voor een nettere overgang aan de zijkant weer washi tape toegevoegd. En vervolgens kun je met wat krijtjes je eigen tekst er op schrijven. Je kunt het er ook heel makkelijk weer afhalen met een vochtig doekje! En voor de laatste manier kun je echt van alles gebruiken. Wat ik gebruikt heb? Wrijfstickers, washi tape, stempels en stickervellen. Het leuke aan die stickervellen is dat je er allerlei figuurtjes uit kunt knippen, maar dat je ze ook kunt gebruiken om grotere oppervlakten te bekleden ;)


Hier kun je dat zien, bij de linker en de middelste heb ik een stickervel genomen en deze passend gemaakt aan het schrift. Vervolgens heb ik een rechthoek uit het stickervel geknipt en dit als etiket gebruikt!En hier zie je ze nog een keer! 


En dit waren dan mijn tips om schriften te pimpen! Ik vind het er zo een stuk vrolijker uitzien :) 

Wat vinden jullie ervan? En wat doen jullie meestal om je schriften wat vrolijker te maken?

Liefs,
Janice

3 opmerkingen:

Wat lief dat je een reactie achterlaat!