Startpagina

woensdag 27 augustus 2014

Back 2 school: Etui maken


Vandaag weer een Back 2 school DIY! Ik ga laten zien hoe je zelf heel gemakkelijk een etui kunt maken. 

Hierboven zie je de benodigdheden.


- Lijmpistool
- Vilt

- Lint
- Stofschaar 
- Prikpen 
- Knoop of roosje (als sluiting)
- Steentjes (optioneel)


Het vilt heb ik in een pak gekocht bij de action en was de perfecte maat voor dit etui. Je kunt het etui zo groot maken als je zelf wilt. Zorg er wel voor dat je pennen er nog wel in passen! 
Vervolgens ben ik gaan lijmen. 


Omdat het lijmen niet zo netjes ging... Besloot ik om bij dit etui het lint er gewoon op te plakken. Bij het rode etui heb ik het etui aan de zijkant genaaid. Ik heb gaatjes gemaakt met een prikpen en met een grote (stop)naald heb ik het lint er doorgehaald. Hierna kun je het roosje of de knoop er op plakken of naaien.


Daarna heb ik een gat gemaakt in het flapje zodat het etui ook dicht kan. Zo zag mijn etui er toen uit. 


Ik heb het etui nog versierd met steentjes voor een luxueuze uitstraling!  


Hier zie je het rode etui dat ik gemaakt heb.Het 'flapje' is in een andere vorm geknipt en hier is de zijkant naast gelijmd ook nog genaaid. Verder heb ik hier wat oude knopen op geplakt! Dit effect vind ik ook erg leuk! 


En hier zie je beide etuis gevuld! Ik vind de etuis allebei erg leuk geworden, wat ik vooral leuk vind is dat ze beiden zo verschillend zijn :)

Welk etui vinden jullie het leukste? En wat is jullie laatste creatie met vilt?

Liefs,
Janice 
2 opmerkingen:

Wat lief dat je een reactie achterlaat!