Startpagina

maandag 26 oktober 2015

Stage in het buitenland!

Vandaag loop ik precies twee maanden stage in Curaçao en de tijd is voorbij gevlogen.  Veel gezien, veel gedaan, maar vooral veel genoten van het prachtige eiland. De eerste weken waren zeker even wennen. In Nederland woon ik nog bij mijn ouders en dan zit je in een keer 12.000 km van iedereen vandaan op een prachtig eiland, dat dan wel ;), met 15 huisgenoten in een studentenhuis. Dat de tijd voorbij is gevlogen is volgens mij een teken dat ik het hier zeker naar mijn zin heb. De eerste 4 dagen had ik vrij en heb ik meteen wat strandjes en wat feesten in Curaçao bezocht. Er zijn hier erg veel stagiaires en ook erg veel Nederlanders wat er voor zorgt dat ik me snel thuis voel.


Aan de hand van wat foto's die ik de afgelopen twee maanden heb gemaakt, neem ik jullie mee! De eerste dag dat ik aankwam, was ik erg moe van de reis en wat was het warm zeg.. Gelukkig is er een zwembad bij ons huis.Ik sprong namelijk meteen in het zwembad, maar eerst even een fotootje maken om wat mensen thuis jaloers te maken natuurlijk ;)


Op een van de eerste dagen werd ik meegenomen naar een van de mooiste stranden op Curaçao namelijk Grote Knip. Het is een strand waar veel locals komen en het water is er zo mooi blauw! Toen ik de eerste keer het water in sprong, vond ik het zeewater trouwens erg warm.. Ideaal vond ik dat, maar niet echt een verkoeling dus. Raar trouwens hoe snel je er aan went, want ik vind het water nu echt alles behalve warm..

Het drankje is hier echt Amstel Bright, je kunt het een beetje vergelijken met Corona. En na een warme dag hier, smaakt dit biertje erg goed! 

Natuurlijk kon ik het niet laten om vrienden en familie in Nederland iets van mij te laten horen. Vandaar dat ik een hele stapel foute ansichtkaarten kocht en ze in een van de eerste dagen op de post deed!

Onderstaande foto is gemaakt op het strand Porto Marie, het is een van de grotere stranden in Curaçao en je kunt het water heel ver inlopen zonder te hoeven zwemmen. Dit is tot nu toe, zeker een van mijn favorieten! 

Onderstaande foto heb ik gemaakt op stage, de maan scheen erg fel! Later bleek dat die avond de rode maan te zien was. Hier heb ik helaas geen foto van, maar het was erg mooi om te zien!

De volgende foto is ook gemaakt op stage, een van mijn collega's maakt de meest prachtige creaties als er "honeymooners" verblijven in ons hotel. Dat is nog eens leuk binnenkomen, als je het mij vraagt. 

De volgende foto's zijn gemaakt op Cas Abou, ook dit is een van de grotere stranden richting westpunt. Op de foto hieronder zie jij mij met bijna alle huisgenoten in de zee! 

En deze bordjes zie je op meerdere plekken, zo ook op Cas Abou! Leuk om te zien dat er ook allerlei plaatsen uit Nederland op staan. 

Ik sluit mijn eerste blog af met een foto die ik heb gemaakt tijdens het FaceTimen met mijn zusje. Beiden laten we ons uitzicht zien.. Ik weet wel welk uitzicht ik mooier vindt ;)


Dat waren de eerste foto's uit Curaçao, om alvast een beetje de sfeer van hier aan te geven. Deze foto's zijn natuurlijk nog heel algemeen. Maar er komen zeker meer updates aan!

Liefs,
Janice

1 opmerking:

Wat lief dat je een reactie achterlaat!