Startpagina

donderdag 22 oktober 2015

Carbagerun 2015 ervaringen

Na een poos niks meer op mijn blog te hebben geschreven, begin ik het ergens te missen.Tijd voor een update dus. Ik vertelde in de zomer dat ik mee ging doen met de Carbagerun, dat is inmiddels al een paar maand geleden. Aangezien het zo goed bevallen is, kon ik het niet laten om alsnog mijn verhaal met jullie te delen! En alvast mee te delen dat wij voor volgend jaar alweer ingeloot zijn!
Als eerste een foto van onze panter, het is een echte vrouwenauto geworden. Maar geef toe, hij is ook best stoer...

Ik vind het moeilijk om de reis te beschrijven, het is een hele ervaring op zich en als je van auto's en gezelligheid houd is het zeker iets dat je een keer gedaan moet hebben. Je hoeft echt geen verstand van auto's te hebben om mee te doen! Er zijn namelijk genoeg mede-runners die dat wel hebben, mochten er problemen zijn!

De eerste dag verzamelden we met alle carbagerunners in Gorinchem. Heel indrukwekkend om alle auto's te zien. Al met al zijn we met zo'n 550 auto's en in totaal doen er ongeveer 1.700 deelnemers mee. Zo goed als elke auto's is voorzien van toeters, bellen, lichten en muziek, je kunt het zo gek niet bedenken of de auto's zijn er mee versierd. Dit zorgt natuurlijk voor een hele gezellige en te gekke sfeer! 

Alle auto's verzamelen bij de evenementenhal in Gorinchem. bron

De reis begint en via Belgie komen we in Frankrijk waar we in Duinkerken op de boot stappen naar Engeland, de eerste stop is namelijk London. De dagen erna doorkruisen we Engeland, Wales en Schotland. In Schotland finishen we in het plaatsje Aberdeen. Naast dat het al een hele uitdaging opzich is om met zo'n oud barrel in 5 dagen tijd 2500 kilometer, zijn er ook nog allerlei (te) gekke opdracht die je moet uitvoeren. Zo moesten we op de foto met een Samson & Gert hond in Belgie, moesten we een zak echte Engelse drop kopen, mannen in schotse rokjes vinden om met onze auto op de foto te gaan, een Opel vinden in Engeland, op zoek naar de originele sherlock holmes boeken, een speciaal Engels biertje vinden die slechts bij een brouwerij te vinden was en nog meer van zulke opdrachten. Lang niet alle opdrachten hebben we gehaald, maar we hebben ze zeker allemaal geprobeerd. 
De reis begint echt zodra we op de ferry stappen!
Een foto van auto's en een rode telefooncel mag natuurlijk niet ontbreken ;)
Achter een kudde schapen aan..
Onze auto heeft de reis overleefd, alleen dat was niet van ons hele team het geval. De auto van mijn ouders die ook mee deden hield er uiteindelijk mee op en deze hebben we helaas daar naar de sloop moeten brengen. De auto hebben we eerst helemaal gestript en de spullen en bestuurders van de kapotte auto hebben we over de andere auto's moeten verdelen. Maar dat hoort er allemaal bij en zorgt voor een heel avontuur opzich. Ik kan nog veel meer dingen vertellen, maar ik sluit mijn verhaal af met heel veel foto's om jullie een indruk te geven van de prachtige reis! Een foto van het prachtige landschap! bron

Natuurlijk was het er regenachtig..
Fotomomentje met de auto's.
Autopech!
We bleven niet onopgemerkt in Schotland!
Het meer van Lochness.
De reis ging langs steile wegen..
Maar ook langs hele mooie wegen!
En tot slot een foto van wat schaapjes, want die waren er in overvloed!

Volgend jaar gaat de Carbagerun naar Kroatiƫ en wij zijn ingeloot! Nu nog bedenken wat voor auto we dit jaar meenemen en hoe we deze gaan pimpen! ;)


Liefs,
Janice


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!