Startpagina

dinsdag 27 januari 2015

Instant Happinez: Gefrituurde Champignons


Toen ik dit recept op internet tegenkwam was ik meteen verkocht! Dit leek mij zoooo lekker.. En als je dan een dagje vrij bent van school en je eigenlijk moet leren, maar een excuus zoekt om dit niet te doen... Ja dan zit er niks anders op dan dit recept te proberen. Toen de eerste lading gemaakt was en ook erg snel op was, was de tweede lading al in de maak. Want damnn, wat was dit lekker!

En dan kan ik niks anders dan dit heerlijke recept met jullie delen, want voor mij zijn deze gefrituurde champignons echt "instant happinez". 


Wat heb je nodig voor deze heerlijke champignonnetjes? 
- Een bakje champignons 
- Een ei
- Bloem
- Paneermeel
- Zout & Peper 
- Zonnebloemolie (om te frituren)

Als eerste was je de champignons en snijd je ze in 'hap klare' stukjes. 



Voor het paneren van de champignons gebruik je een ei, deze maak je even los in een kommetje. Naast dit kommetje heb je nog een kommetje nodig met bloem en paneermeel. Op de foto hierboven zie je dat ik ze eerst apart had, maar dit bleek niet ideaal te zijn, daarom heb ik het paneermeel met de bloem gemengd en hier wat zout & peper aan toegevoegd. Dan dip je de champignon eerst door het ei en daarna haal je hem door het paneermengsel. 

Dan is het tijd om ze te frituren, dit kan op verschillende manieren. Je kunt dit doen in een diepe pan, waarin je zo'n 500 ml zonnebloem olie giet. Maar het kan ook in een diepe bakpan, waarin je zo'n 200 ml zonnebloem olie giet. Bij de laatste optie, worden zie iets minder gelijkmatig bruin en moet je ze meer omdraaien. Maar beiden kan in principe! 

Tip! Leg de gefrituurde champignons op een bord en leg daar een keukenpapiertje op, zo kan de olie weg.


Maar deze champignons zijn niet af zonder een lekker sausje! Dus bij deze ook het recept van het bijpassende sausje. 

Benodigdheden:
- 2 el Mayonaise
- 1 el Mosterd
- 1 augurk
- scheutje citroensap
- Zout & Peper 
- Paprika poeder

Voeg 2 eetlepels mayonaise toe en 1 eetlepel mosterd. Snij de augurk in kleine blokjes en voeg deze aan het mayo-mosterd mengsel toe. Voeg hier ook wat zout, peper en paprika poeder aan toe. Na smaak voeg je nog wat citroensap toe en klaar is je dipsausje! 

Nog even een keer deze echte 'foodporn' foto ;) 


Kennen jullie dit recept al en gaan jullie het ook maken? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Janice



2 opmerkingen:

  1. Ben ik eventjes nieuwe blogs aan het afstruinen, kom ik dit opeens tegen... Kwijl! Het liefst probeer ik het direct uit.. Ben alleen een beetje huiverig voor het frituren in een pan. Doodsbenauwd dat ik de pan over me heen gooi, ofzo! :')

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk dat je hier terecht kwam ;) Kan ik me voorstellen, het kan ook gewoon in een frituurpan hoor als je deze hebt!

      Verwijderen

Wat lief dat je een reactie achterlaat!