Startpagina

donderdag 13 november 2014

Instant happinez: Sieraden uit Kroatië


Normaal gesproken koop ik op vakantie veel prutseltjes en souveniertjes. Maar als je in elk land dezelfde souveniertjes tegenkomt en het enige wat veranderd is, is de naam van het land of van de stad.. Tjaa, dan ben je niet echt meer geneigd om allerlei souveniertjes te kopen. Maar de laatste dag kwam ik toch wat leuke sieraden tegen die ik jullie toch even wil laten zien! Wat ik echt leuk vind is dat zodra ik deze sieraden draag, ik meteen aan de leuke vakantie denk die we in Kroatië hadden! Dat is nou echt een leuk souveniertje als je het mij vraagt.  Als eerste kwamen we in een sieradenwinkeltje waar het meeste met de hand was gemaakt, door de eigenaar zelf! Hij vond het ook heel leuk om ons er verhalen over te vertellen en hij had het over plekken die we hoe dan ook zouden moeten bezoeken.. Jammer genoeg was het onze laatste dag, maar als we nog een nog een keertje heen gaan,bezoeken we deze stadjes zeker! 


Als eerste deze ring, deze ring is dus met de hand gemaakt en is gemaakt van Rhodium, dit materiaal wordt praktisch nooit alleen gevonden, maar alleen in combinatie met platina, koper of goud. Rhodium wordt over het algemeen weinig gebruikt in producten, omdat het als het ware rest product is van platina, koper en goud en dat maakt deze ring naast dat hij handgemaakt is extra zeldzaam. 


Verder kocht ik daar ook deze oorbellen. Ze zijn gemaakt van zilverdraad en inderdaad ook handgemaakt. Deze oorbellen zijn ook makkelijk zelf te maken, je hebt alleen zilverdraad en een tangetje nodig. Misschien leuk voor een toekomstige DIY! 
Dan deze ring, we onderweg kwamen we langs een juwelier en daar moesten we gewoon even binnen kijken. Daar lagen veel ringen voor de helft van het geld, net als deze. Van mijn vriend kreeg ik er eentje en toen hij hoorde dat deze voor de helft van het geld was, kreeg ik de volgende ring ook nog! Zo lief! 


En dat is deze ring, deze zou ik niet zomaar elke dag dragen, maar voor een feestje of speucale gelegenheid zeker wel! Dit is hoe ik ze zou kunnen dragen! Ik ben erg blij dat ik mijn sieradenstash weer een beetje opgeleukt heb in Kroatië, met dank aan mijn vriend natuurlijk! En daarnaast zijn het ook  nog eens leuke souveniertjes :) 

Wat voor aparte souveniertjes hebben jullie wel eens meegenomen?

Liefs, 
Janice 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!