Startpagina

dinsdag 6 mei 2014

DIY: Jelly soap


Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je, je eigen jelly soap kunt maken. Bij lush hebben ze jelly soap in hun assortiment, je kunt je zelf er mee schoonmaken en het is nog leuk ook! Lees snel verder om te zien hoe makkelijk dit eigenlijk is. Hierboven zie je de benodigdheden. Ik heb 1 pakje gelatine gebruikt, dit zijn blaadjes gelatine, maar je zou ook gelatine poeder kunnen gebruiken. En ik heb 3 kleurstof gebruikt. Daarnaast heb je ook potjes nodig om je zeep in te doen. 


Als eerst ga je de gelatine bereiden zoals op de verpakking staat aangegeven. In mijn geval moest ik de gelatine blaadjes een paar minuten laten weken, het overtollige water uit de gelatine blaadjes wringen en  vervolgens voorzichtig door (kokend) heet water roeren. 

Hier zie je de een gelatine blaadje oplossen. 

Daarna heb ik per 2 gelatine blaadjes een eetlepel zeep toegevoegd. Gebruik hiervoor een doorzichtige vloeibare zeep en het liefst een lichaamszeep voor onder de douche.

Hierboven zie je hoe ik eerst de kleurstof heb toegevoegd, deze heb ik  goed gemengd en vervolgens nog meer toegevoegd. Wees niet te zuinig met de kleurstof ;) Vooral voor de rode was ik veel nodig en eigenlijk heb ik nog te weinig rode kleurstof toegevoegd. 
Daarna zie je dat er belletjes ontstaan en als je geen belletjes op je zeep wilt hebben, is het verstandig om ze er af te scheppen met een lepeltje of om er een beetje alcohol op te spuiten. 

Hierna laat je de zeep hard worden, je kunt ze hard laten worden in een leuk potje of als alles al hard is bij elkaar in een potje scheppen. 
Het handigste is om per kleur de gelatine te maken en dan deze om en om in een glas hard laten worden. Dan krijg je (vind ik) het mooiste effect. Dit heb ik gedaan bij het hoge glas dat je hier beneden op de foto ziet. 
En dit is dan het eindresultaat! Het voelt glibberig op je huid, maar het is echte zeep en het schuimt goed! De kleur stof zorgde er niet voor dat ik blauw werd ofzo ;) 

Lots of love,
Janice

1 opmerking:

Wat lief dat je een reactie achterlaat!