Startpagina

vrijdag 7 maart 2014

Happinez Tip: Fish Spa


Vandaag heb ik visjes aan mijn voeten laten eten! Ieuwll, visjes? Ja zeker visjes! Maar niet zomaar visjes, Garra Rufa visjes.


Deze visjes komen oorspronkelijk uit thermale rivieren en wateren uit Noord Turkijke, Iran, Syrië en Irak. De visjes leven in warm waterbronnen en leven voornamelijk van dode huidcellen. De visjes "zuigen" dode huidcellen en schilfertjes er af en scheiden een geneeskrachtig enzym af waardoor je huid verzacht wordt. De behandeling voelt als een soort peeling, waardoor de bloedsomloop en het zenuwstelsel worden gestimuleerd en het lichaam ontspant. De huid voelt weer soepel en gezonder. 

Dat is wat ik voor algemene informatie vond over deze Fish Spa. En dan nu mijn eigen ervaring... 
Ik had al een paar ervaringen gehoord van andere mensen, de meeste waren positief! Maar ik hoorde ook van een paar dat het pijn zou doen. Dus een beetje huiverig en terwijl ik nog een keer diep adem haalde stak ik mijn voeten in de bak met de kleine visjes. Als pirannas kwamen ze op mijn voeten af, het kietelde echt even en het voelde heel apart! Maar na een minuutje giechelen was ik er aan gewent en voelde het als een heerlijke voetmassage! Het voelt een beetje als in een bubbelbad, maar als je dan naar beneden kijkt zie je allemaal visjes druk aan het eten op je voeten. Het is trouwens wel veel leuker dan een voetmassage bijvoorbeeld, omdat het ook gewoon heel leuk is om naar die visjes te kijken. 

De behandeling duurde een half uur en na de behandeling werden onze voeten ingesmeerd met een lekkere crème. Toen ik weer buiten stond heeft het nog wel eventjes getinteld. Maar mij voeten voelen nu echt heerlijk zacht! En best veel eelt is weg. 

Ik had de behandeling samen met 2 vriendinnen bij Fish and Feed in Groningen. Daar kun je de fish spa met meerdere personen doen en je wordt goed geholpen. Ze hebben vaak kortingsacties en wij hadden de via groupon 2 bonnen gekocht! 
Het was een geslaagd middagje en de Fish Spa beviel ons ook goed. Zeker een aanrader dus! 

Lots of love, 
Janice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!