Startpagina

maandag 18 augustus 2014

Instant Happinez: Opgeruimd staat netjes!


Als ik mijn kamer weer helemaal opgeruimd heb en heb schoongemaakt, wordt ik daar helemaal vrolijk van. Nu is mijn kamer nog al eens een bende en daarom deel ik wat snelle opruimtips met jullie. 


1. Maak je bed op. Voor het geval je dat nog niet gedaan had. Dit zorgt er namelijk voor dat je kamer alweer een stuk netter lijkt en zo heb je geen kussentjes meer door de kamer slingeren wat het al een stuk overzichtelijker lijkt. 


2. Verzamel je vieze was & afval. Als mijn kamer namelijk echt een bende is, ligt er ook nog heel wat vieze was en afval. Zodra ik deze heb verzamelt en begin met wassen, kan het echte werk beginnen. Misschien ook handig om een prullenbak en een wasmand op je kamer te zetten. Zorg er dan wel voor dat je deze minimaal 1 x in de week leeg maakt, anders hoopt het zich weer op.

3. Deel het op. Begin bijvoorbeeld eerst met je kleren, daarna je make-up, sieraden, schoolspullen etc. Het hoeft ook niet allemaal in 1x. Je kunt er beter voor zorgen dat je het goed opruimt, dan dat het snel netjes lijkt en je de dag erna weer van voor af aan kunt beginnen. 


4. Maak snelle keuzes. Ga niet lang twijfelen over of je spullen wilt houden of niet. Een goede tip is om 4 categorie├źn te maken. 1 Voor spullen die je wilt houden. 1 Voor spullen die naar een andere plek moet. 1 Voor spullen die je weggooit en 1 voor spullen die je weggeeft. 

5. Zorg voor muziek of een filmpje. Ik zet tijdens het opruimen graag muziek aan of een YouTube filmpje. Dit zorgt er voor dat je ontspannen bent en blijft het opruimen toch nog leuk! 


6. Hou het netjes! Dit is echt belangrijk en scheelt heel wat opruimen. Zorg ervoor dat je alles netjes ordent en dat het niet te druk wordt op kastjes etc. Het is heel belangrijk dat je spullen een eigen plek hebben. Hebben je spullen namelijk geen vaste plek, dan zwerven ze rond en wordt het nooit super netjes.

Hoe houden jullie je kamer netjes? Alle tips zijn welkom!

Lots of love,
Janice
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!