Startpagina

vrijdag 29 augustus 2014

Back 2 school: What's on my ipad?Ik neem mijn Ipad eigenlijk altijd mee naar school! En zo heb ik naast spelletjes die ik wel eens onder de les speel... ;) Ook nog een paar andere apps die ik gebruik voor school! Benieuwd welke? Lees dan snel verder! Ik heb een speciaal mapje aangemaakt voor de apps die ik gebruik voor school. Je ziet dropbox, study, simplemind, evernote en blackboard. 

- Dropbox, hier kun je documenten, afbeeldingen en powerpoints in opslaan vanaf je computer. Je kunt deze (helaas) niet bewerken op je Ipad, maar je kunt ze er wel makkelijk bij pakken, zodat als je iets vergeten bent uit te printen je altijd nog een digitale versie bij de hand hebt ;) Je kunt dropbox openen vanaf elke computer, dus op school kun je er ook dingen opzetten. 

- Study, misschien heb je er wel eens van gehoord, maar het blijkt dat je van sommige muziek beter kan concentreren. Op deze app kun je naar een rustgevend muziekje luisteren die automatisch na 45 minuten stopt. (dit is namelijk de tijd dat je je optimaal kunt concentreren). Dit kun je trouwens ook uitzetten. Ik gebruik deze app niet altijd, maar als ik me slecht kan concentreren kan deze app soms heel handig zijn! 

- Simplemind, sommige mensen vinden het handig om een mindmap/woordweb te maken tijdens het leren. Je zet hier alle begrippen in en de begrippen die met elkaar verband hebben verbind je met elkaar of voorzie je van korte uitleg. Deze app is ook handig als je met een projectgroepje of voor een opdracht aan het brainstormen bent, dan zet je de vraag in het midden en dan kun je al de mogelijke oplossingen er om heen zetten. De app spreekt voor zich en is makkelijk in gebruikt.


- Evernote,is ideaal voor mensen die graag aantekeningen maken op hun Ipad. Er zijn weinig goede (gratis) tekstverwerkers voor op Ipads en daarvoor bied evernote de uitkomst. Je kunt de aantekeningen namelijk makkelijk op de computer openen en in Word zetten, zonder dat het lettertype veranderd of alles raar onder elkaar komt te staan. Verder kun je in evernote mapjes aanmaken en foto's en geluidsopnames die je bijvoorbeeld tijdens het college maakt toevoegen aan de tekst. 

- BlackBoard, gebruik ik omdat onze school er gebruik van maakt en ik via de app kleine veranderingen etc. in de app makkelijk kan zien. 

Dit zijn de apps die ik voor school gebruik. Wat voor apps gebruiken jullie voor school of studie?

Liefs,
Janice 

3 opmerkingen:

Wat lief dat je een reactie achterlaat!