Startpagina

woensdag 16 juli 2014

Happinez tip: Londen
Mijn zusje en ik zijn onderweg naar huis na vier dagen in Londen te hebben vertoefd! We hebben het super naar onze zin gehad in Londen en daarom vertel ik jullie onze Do's en Don'ts.


1. Als eerste ons hotel, we verbleven in het ibis budget hotel whitechapel. Het hotel was eenvoudig, schoon en modern! We hadden er een ontbijt bij geboekt voor £4,50 en ook dat beviel goed. Niet een heel uitgebreid ontbijt, er was bijvoorbeeld geen ei, maar er was veel keuze in ander broodbeleg of yoghurt. En ook niet geheel onbelangrijk, het hotel bevind zich op loopafstand van 2 metrostations.

London Travelcard
2. Nu we het toch over de metro hebben, hebben we een absolute Don't. We dachten namelijk slim te zijn en onze kaartje online te bestellen, online lazen we hier vele reviews over en het moest super handig zijn zo'n travelcard voor zone 1&2. Dus wij bestelden ook zo'n kaartje maar wat bleek? Werkt dat ding niet. Die van mij zusje eerst wel, maar die van mij niet.. Dus toen we aan iemand bij de toeristinformatie vroegen of we misschien nieuwe kaartjes konden krijgen, bleek dat de kaartjes die wij hadden al zo'n 10 jaar niet meer in Londen zelf geprint worden en we alleen door de metropoortjes konden komen door een medewerker die bij de poortjes stond lief aan te kijken en ons kaartje te laten zien.. BUMMER.. Maar gelukkig waren er veel meer toeristen die met zo'n kaartje rondliepen ;) 
Hier zie je Buckingham palace en het wisselen van de wacht.

De London eye. 

En Piccadilly circus zie je hier. 

3. Toeristische route, bij een city trip hoor je natuurlijk ook wat van de stad te zien. Wij hebben daarom een "toeristische route" voor ons zelf uitgestippeld. Wees gerust geen uren musea bekijken, maar een klein beetje "cultuur snuiven". Wat hebben wij op deze toeristische route bekeken? De big ben, zijn in de london eye geweest en kochten voor de london eye een combi ticket zodat we ook goedkoop een rondvaart konden doen over de Theems. Piccadilly circus is ook erg leuk om heen te gaan, met de grote billboards die er hangen en meteen een goed excuus om daar eens flink te shoppen ;) Oja en we zijn ook nog naar buckingham palace geweest en hebben daar onder andere het wisselen van de wacht gezien, zeker een aanrader! 


Dit waren onze aankopen van 1 dag...

4. Shop till we drop! We hadden van te voren al een hele lijst met dingen die we zeker wouden zien, maar op deze lijst stonden ook winkels waar we sowieso heen wouden! Zo wouden we naar Boots, voor leuke en goedkope make-up merken die niet of moeilijk verkrijgbaar zijn in Nederland. Naar Victoria secret, voor het aanmeten van de perfecte bh en heerlijke bodysplash. En lush, omdat die bij ons in de buurt niet zit en we daar toch echt een heerlijke bruisbal weg wilden hebben! Er volgt een apart artikel met tips voor shoppen! 


De winkels in Camden Town zagen er alleen al super leuk uit. 

Al het eten wordt er vers bereid!

En dit zijn zit plekken bij een paar eet kraampjes. 

5. Leuke wijken om te bekijken, we hadden gehoord dat Camden town super leuk was en ook over de wijk Notting Hill hoorden we veel positieve verhalen. We zijn naar beiden geweest en vonden allebei erg leuk! Heel verschillend allebei en ook weer zo verschillend met de rest van Londen. Camden Town vinden wij echt een aanrader, veel kraampjes waar souvenirs, handgemaakte spullen, vers gemaakt eten wordt verkocht. Echt super leuk om daar een dagje of middagje heen te gaan. Het is echt een alternatieve wijk waar veel creatievelingen zijn, maar trekt ook steeds meer toeristen. In Nothing Hill vind je veel kledingwinkels en tweedehands winkels en is veel rustiger als Camden Town, de plaatsen zijn eigenlijk niet met elkaar te vergelijken..
6. Als het mooi weer is als je in Londen bent, is het zeker een tip om lekker te "chillen" in 1 van de parken. Lekker op een bankje zitten en mensen kijken. Maar naast mensen zijn er natuurlijk veel andere dingen te bekijken of te doen. Zo zijn er meestal veel vogels in het park of is er zelfs een klein meertje in Londen. Of wat dacht je van picknicken in het park? Je zou ook kunnen gaan hardlopen of een andere sport uitoefenen, al gaat daar mijn voorkeur niet naar uit.. ;) 

Hier krijgen mensen voor ons aanwijzingen, hoe ze het beste kunnen staan etc. 

7. Kingcross station perron 9 3/4!  Op de foto met HET beroemde perron uit de Harry Potter films? Dat kan hier, je moet er wel even voor in de rij staan (lees: zo'n 40 minuten..) maar dan heb je ook wat. Naast de foto plek is er een winkel geopend waar je Harry Potter goodies kunt kopen!

Hier zie je hoe onze 'offline map' er uit ziet/ zag! 


Onze gids.


8. Tijdens ons verblijf hebben we veel gebruik gemaakt van de stay app. We hadden de kaart van Londen gedownload en de dingen die we wouden zien er in gezet, ook het hotel hadden we er voor  zekerheid ingezet. Super handig dat je je kaarten ook offline kunt bekijken en door je locatievoorzieningen aan te zetten ook kunt gebruiken! Super handige app, zeker als je net zo'n slecht richtingsgevoel hebt als ons.. 

9. Als laatste, wissel af! Wissel toeristische dingen bekijken af met winkelen. Ga niet een hele dag winkelen of een hele dag toeristische dingen bekijken.. Daar wordt je gek van, geloof me ;) En met de metro verplaats je je super snel dus dat is ook geen reden om alles op 1 dag te doen! 

Ik hoop dat jullie wat aan onze tips gehad hebben, wij hebben het tenminste erg naar onze zin gehad! 

Ben jij al eens in Londen geweest? Of heb jij nog leuke tips? Deel ze in de comments. 

Lots of love, 

Janice 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!