Startpagina

donderdag 13 maart 2014

DIY: Dromenvanger


Vandaag laat ik zien hoe je deze dromenvanger zelf kunt maken! Het kan even duren voordat je het onder de knie hebt. Maar eigenlijk is het best makkelijk. Je kunt je dromenvanger helemaal aanpassen naar je eigen smaak, dat maakt het extra leuk. Zo is geen een dromenvanger hetzelfde en heb je je eigen unieke dromenvanger! 

Dit zijn de benodigdheden:
- (IJzeren) Ring
- Lint
- Lijm
- (DMC) Garen
- Kleine wasknijpers
- Veren
- Wol
- KralenAls eerste gaan we het lint om de ijzeren ring heen wikkelen. ik heb in het begin wat lijm onder het lint gedaan, daar een extra keer om heen gewikkeld en vervolgens er een wasknijpertje opgezet zodat het lint niet meer verschoof. Waar je goed op moet letten, is dat je het lint zo schuin mogelijk om de ring heen wikkelt. Op deze manier ziet het er het netste uit en heb je het minste lint nodig! Ondertussen af en toe wat lijm tussen het lint doen en weer vast zetten met wasknijpertjes zoals je hier boven ziet. 

   

Dan gaan we beginnen met het erom heen wikkelen van het garen. als eerste maken we een knoopje. Vervolgens pak je 2 vingers en daar wikkel je het garen om heen. Het garen haal je vervolgens vanaf de onderkant door de lus en die trek je stevig aan. Dan ga je verder met de volgende, totdat je de hele cirkel rond bent. 

Als je het rondje gehad hebt, is het enige wat je telkens doet, het garen weer door de lus halen. Zo ontstaan er telkens weer nieuwe lussen, waar je het garen dan weer door heen haalt. Zo ga je de hele tijd door en het is belangrijk om het goed strak te houden. Als je in het midden bent, kies je een leuk kraaltje uit. Deze maak je in het midden vast met een knoopje! Je kunt de dromenvanger met van alles versieren. Met stukken lint, mooie wol, veertjes,vlechtjes, kettingen echt van alles. Zo maak je er je persoonlijke dromenvanger van! Deze dromen vanger heb ik traditioneel gemaakt met veertjes. Hierboven zie je hoe ik de veertjes vast heb gemaakt. Dit heb ik gedaan met een haaklus, veertjes er tussen, strak aangetrokken en een knoop erin. 
Hierboven zie je hoe ik de veren aan de dromenvanger heb vastgemaakt en het eindresultaat! 

Hier zie je de andere dromenvanger die ik heb gemaakt. Deze is niet zo traditioneel, in plaats van veren heb ik hier gekozen voor wol en kettinkjes. Wat ook leuk kan zijn is om bijvoorbeeld een vlechtje te maken en deze er tussen te hangen!Succes als je de dromenvanger zelf gaat maken! En bedankt voor het lezen ;)

Lots of Love,
Janice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!