Startpagina

maandag 27 januari 2014

Vision board

Je dromen werkelijkheid laten worden, wie wil dat nou niet? En volgens veel mensen is het makkelijker dan jij denkt! Zo hoorde ik laatst een verhaal (in een gastcollege) over een jongen die als opdracht kreeg een verhaal te schrijven over zijn toekomst. Al zijn klasgenootjes schreven een verhaal over dat ze dokter of astronaut wouden worden en dat was het.. Maar hij schreef in zijn verhaal alles heel gedetailleerd, hij wou een vrijstaand huis met 10 kamers, 4 paarden, een rode Ferrari, 100.000 euro verdienen, noem het zo gek maar op, deze jongen wou het en beschreef alles heel precies. Zijn opstel werd een heel boekwerk en zijn lerares lachte hem uit, dit kan nooit werkelijkheid worden, zei ze. En ze gaf hem dan ook een onvoldoende. De jongen was heel teleurgesteld en de lerares vertelde hem dat hij nog een kans kreeg, maar nu moest hij iets realistisch uitzoeken. De jongen dacht er thuis eens goed over na, maar hij had zijn droom al opgeschreven en leverde hetzelfde verhaal nog een keer in. Dit keer werd de juffrouw zelfs boos, maar de jongen liet zich niet op zijn kop zitten! En vandaag de dag heeft hij alles wat hij destijds in zijn verslag opgeschreven heeft!


\


Of dit verhaal nou waar is of niet, het heeft wel een mooie boodschap! Het laat zien dat je alles kunt bereiken zolang je dit zelf maar wilt en er zelf maar in gelooft!! 
Wat mij dan ook aangeraden werd in het gastcollege, was om al mijn dromen zo gedetailleerd mogelijk op te schrijven! Nu zag ik op verschillende blogs vision boards voorbij komen en het leek mij ook erg leuk om een vision board te maken. Een vision board maak je door verschillende plaatjes en quotes te combineren. Je kunt ze uit tijdschriften halen, maar ook van websites als weheartit.com. Vervolgens zet je je vision board op een bepaalde plek waar je deze vaak ziet. 


Nog een leuke, een Bucket list op een creatieve manier!Ik heb een leuk lijstje bij de action gehaald en de plaatjes uit verschillende tijdschriften geknipt en van internet gehaald. Ook heb ik er nog wat foto's aan toegevoegd om het wat persoonlijker te maken! 


Onderin staat een foto van mij en mijn vriendje.. Zo zijn we onherkenbaar ;) haha


Do's:
- Inspiratie op doen!
- Je board versieren (glitters?)
- Droom zo groot mogelijk! 
- Doe het op je eigen manier, er is geen goede of slechte manier.

Don'ts
- Iemand anders na doen
- Iets er niet durven op te zetten omdat het toch nooit lukt.
- Je voor je vision board schamen, je moet er juist trots op wezen! 

Heel veel succes en plezier met het maken van je eigen vision board!

Lots of love, 
Janice

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat lief dat je een reactie achterlaat!